FRÅGOR & SVAR

FRÅGOR & SVAR

 

Här finns svar på de vanligaste frågorna som vi får och som kan vara bra för dig att veta inför evenemanget MAT den 11-19 september. Får du inte svar på dina frågor nedan får du gärna höra av dig till oss på vår kontaktsida

 

Blir det något MAT-tält i Växjö i år?

Nej. Med anledning av pandemin går det inte att genomföra den stora populära matmarknaden som lockar över 50 000 besökare till Växjö. Däremot anordnas fjolårets succé MAT-rundan

Arrangeras det seminarier och aktiviteter i Växjö Konserthus i år? 

Nej. Tidigare år har Växjö Konserthus och det breda seminarieprogrammet varit en samlingspunkt för samtal och samverkan under MAT. Med osäkerheten om hur vi kan mötas i september blir årets seminarier digitala. Aktiviteterna i parken utanför Växjö Konserthus får vi också vänta med till nästa år. 

Hur förhåller sig MAT2021 till pandemin?

MAT2021 planeras att genomföras på ett säkert och ansvarsfullt sätt i dialog med Länsstyrelsen, Polismyndigheten och smittskyddsläkare. MAT:s arbetsgrupp följer pandemins utveckling noga och arbetar i enlighet med Folkmyndighetens rekommendationer och restriktioner. 

Alla matföretag, restauranger och andra verksamheter som deltar under MAT2021 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vidtagit/kommer vidta åtgärder för att minska smittspridning. De tävlingar som arrangeras under MAT2021 följer alla regler och restriktioner för allmänna sammankomster. 

Finns det parkering på MAT?

Ja, alla företag på MAT-rundan ger möjlighet till parkering. Om du ska besöka Växjö under MAT2021 så är du välkommen att parkera i centrum. På Växjö kommuns hemsida finns all information om var du kan parkera. 

Finns det toaletter under MAT2021?

Ja, flera företag på MAT-rundan erbjuder toaletter. På kartan är det utmarkerat vilka företag som har toaletter. 

Vad är det för öppettider i år?

Hela MAT-veckan arrangeras den 11-19 september 2021 med varierande tider. Titta gärna på årets program för att se när de olika programpunkterna anordnas. Alla företag på MAT-rundan har öppet 18-19 september, kl 10-17 båda dagarna.

Hur hittar man till och på MAT2021?

För att navigera dig bäst på MAT-rundan kan du använda den digitala kartan. Du kan även ladda ner en karta i PDF. Vill du hellre hämta den fysiska kartan så finns det kartor på bibliotek och turistcenter i kommunerna samt hos alla företag som deltar på MAT-rundan. Vill du hellre hämta den fysiska kartan så finns det kartor hos alla företag som deltar på MAT-rundan samt på bibliotek och de flesta turistcenter i Kronobergs län.

För att hitta till och i Växjö, vänligen gå in på Växjös officiella upplevelse guide

Kostar evenemanget något?

Nej, MAT2021 är ett kostnadsfritt evenemang. Sen väljer du själv om du vill handla hos matföretagen på MAT-rundan eller restaurangerna på UT o ÄT.

Är evenemanget barnvänligt?

Ja, flera aktiviteter under MAT passar bra för barnfamiljer. Ett tips är att besöka de öppna gårdarna under MAT-rundan där det ges möjlighet att titta på djur och se den dagliga verksamheten. Här tipsar vi också om flera ställen att besöka om du har barn. 

Är evenemanget tillgänglighetsanpassat?

  • Kunskapsbuffén är textad och inom kort kommer flera delar av det livesända seminarieprogrammet att läggas upp med text. 
  • På MAT-rundan står det information om varje företag, t.ex. om de har tillgänglighetsanpassade toaletter, parkeringar, vilka ytor och underlag som finns. 
  • För UT o ÄT hänvisar vi till respektive restaurangs hemsida. 

Arrangörer