UT o ÄT

UT o ÄT är en vecka där Växjös restauranger tolkar lokal och hållbar mat. Den 11-18 september håller Växjös restauranger öppet och arrangerar olika mataktiviteter. Håll utkik efter symbolen ovan för en spännande smakupplevelse. 

 

Asa Herrgård

Skogs-AW i Asa

17 september, från kl. 15:00

Asa Herrgård bjuder in till Skogs-AW vid "bordet". Dryck med anknytning till Småland serveras i skogen och Asa serverar mat i samma småländska anda. AW:n blir sittandes vid bord och har begränsat med platser.

Bönan & Mustaschen

Kaffeprovning

15 september kl 18:30 - FULLBOKAT

Erik från älmhultsrosteriet Big High 5 kommer till Bönan & Mustaschen för att prata om hur han tänker kring hållbarhet i kaffevärlden och hur han jobbar med spårbarhet och transparens i kedjan. Såklart passar vi på att köra en provning där Erik presenterar sina olika bönor. Det är skillnad på kaffe och kaffe! Kom hit på både en upplevelse för smaklökarna och kanske en liten ögonöppnare i vårt förhållande till kaffe.

Chapter House, Izakaya Moshi, Izakaya Station, Massimo & Villa & Trädgård de luxe

Hållbar matvandring hos fem restauranger

15 september kl 17:00 - FULLBOKAT

Välkommen på en exklusiv matvandring i Växjö city med begränsat antal platser. Fem restauranger har gått samman för att erbjuda en riktigt härlig kväll där varje ställe visar upp sin unika profil. Du kommer helt klart bli mätt efter att ha smakat på framtagna rätter med fokus på lokal och hållbar mat - unikt för UT o ÄT.

Ett Kvarter

Grön brunch på Kvarteret

18 september kl 11:00-14:00 - FULLBOKAT

Inled helgen med en brunch i vår mysiga kvarterskrog. Speciellt för UT o ÄT har vi plockat fram en vegetarisk brunchmeny med smaker i säsong och lokala ingredienser. Brunchen serveras som en fast meny till samtliga i sällskapet och innehåller fem rätter.

Izakaya Moshi

Hållbar lunch hos Izakaya Moshi

14-17 september, kl 11:30-13:30

Under UT o ÄT serverar Izakaya Moshi deras populära okonomiyaki som dagens lunch.

Izakaya Station

Hållbar lunch på Izakaya Station

14-17 september, kl 11:30-14:00

Under UT o ÄT serverar två olika lunchrätter med fokus på hållbarhet. Njut av stekt biff eller en soppa gjord på blomkål.

Kafé de luxe

Kroppkakor de luxe

11-19 september

Kom förbi Kafé de luxe och testa rediga vegetariska kroppkakor!

KÖK11

Smaker från Småland hos KÖK11

13-17 september

Hela veckan serverar KÖK11 som vanligt en god lunch med närproducerade råvaror. Just denna vecka erbjuder KÖK11 grillad fänkålssalsiccia från Åkes i Tingsryd som serveras med höstlig ratatouille på grönsaker från Sjölyckornas Gårdsbutik. 

Massimo

Sicilien i Småland

16 september kl 18:00

I småländsk anda gör Restaurang Massimo en middag inspirerad från Sicilien, lokala råvaror och italiensk matkultur. Massimo erbjuder även utvalda viner från Sicilien att samspela med middagen.

Picknick de luxe

Skördefestival i Ekobacken

17-18 september

Under två dagar anordnas en blandning av musik, mat och dryck i Ekobacken. Emmaboda bryggeri kommer förbi och visar upp sitt trevliga dryckesortiment.
 Det kommer säljas nyskördade grönsaker från backen. Picknick de luxe kockar visar upp vad man kan tillaga på grönsaker som odlats i Växjö under sommaren. PM & Vänner Bröd & Sovel

Pizzafestival à la PM

14-18 september, kl 16:00-20:00

Pizzafestival à la PM hela veckan tillsammans med våra bästa leverantörer. Olika tema varje kväll där de kommer att ha besök av odlare, uppfödare, foragers, fiskare, mikrobryggare, destillatörer och vinimportörer som presentera sina produkter exklusivt på pizzorna och i glasen.

Restaurang Teaterparken

Lunch med fokus på hållbarhet

Premiär för Teaterparkens lunchsatsning med fokus på hållbarhet och klimatsmart. Restaurang Teaterparken har erbjudandet "Kom 2 betala för 1" hela veckan.

Teleborgs Slott

Lunch på slottet

14-17 september, kl 12:00-14:00

Teleborgs Slott sätter upp en varmrätt utöver ordinarie meny som knyter an till det småländska matarvet, fast på ett nytolkade sätt.

The Bishops Arms

Provning av lokal öl på Bishops

11-18 september, kl 17:00-21:00

Provning vid bardisken av 4 lokala ölsorter. De ölsorter som provas produceras lokalt.

Toftastrand Hotell & Konditori och Villa Viks Matsalar

Ost- och vinprovning på Villa Vik

16 september kl 18:30 - FULLBOKAT

Den 16 september kl 18:30 håller Claes Löfgren en ost- och vinprovning med unika hantverksostar från Räven och Osten Järnforsen samt Höjdens mejeri Fagerhult Åseda. Måndag till lördag erbjuder även Villa Vik middagsbuffé med fokus på småländska råvaror.

Villa & trädgård de luxe

Tackan, backen & frukten

15 & 16 september med flera datum

Gräddhyllan gör pop-up på Villa de luxe! En hyllning till den något bortglömda tackan! Får får lamm och vissa lamm blir tackor. Tackaköttet ses sällan på menyer eller i butiker. Detta tänkte vi försöka ändra på.