I samarbete med länets restauranger kommer besökarna under hela veckan kunna avnjuta småländska matupplevelser. Restaurangerna bjuds in för att skapa egna tolkningar och aktiviteter med temat lokal och hållbar mat. Håll utkik efter symbolen ovan för en spännande smakupplevelse.
Nedan presenteras alla restauranger som kommer delta i årets UT o ÄT i datumordning.
9-18 september
Frukost, lunch och fika från grunden med eko/biodynamiska råvaror
9-18 september
Haffa en kupong och besök något av nedanstående fik eller caféer under MAT som pågår 9-18 september. Fika på något gott, lokalt och hembakat. När du besökt samtliga lämnar du in din fullstämplade kupong och är med i utlottningen av fem stycken presentkort á 1000 kronor i Växjö City.
12-16 september
Vi serverar goda och hållbara måltider tillagade av stor del ekologiska råvaror. Du äter i en trevlig miljö och är det fint väder så finns det möjlighet att sitta ute på altanen och njut av maten!
12-16 september
Vi serverar goda och hållbara måltider tillagade av stor del ekologiska råvaror. Du äter i en trevlig miljö och är det fint väder så finns det möjlighet att sitta ute på altanen och njut av maten!
12-16 september
Vi serverar goda och hållbara måltider tillagade av stor del ekologiska råvaror.
12-17 september
Det är nästan som om operasångerskan Christina Nilsson fortfarande går omkring i den vackra matsalen på Villa Vik som hon gjorde under sina år som Villa Viks ägarinna i början av 1900-talet. Precis som då anordnas middagar och fester ofta här och under MATveckan hoppas vi att ni vill komma och njuta av maten och titta ut över Toftasjön och Villa Viks trädgård.
10-16 september
Hur kan en festlig men ändå hållbar middag se ut år 2050? Teleborgs Slott sätter upp en varmrätt utöver ordinarie meny som knyter an till det småländska matarvet, fast på ett nytolkade sätt.
12-16 september kl 07.00-18.00
Familjebageri med surdeg, delikates och presenthandel.
9 - 17 september
Wontons - ångade degknyten fyllda med Shiitake från Markaryd. Serveras med varm buljong på miso, vitlök och shiitake, friterad svartkål och mikroskott. Både mikroskotten och Svartkålen är från Ekobacken.
14 september, 13.00 - 20.00
Öppet hus på kafferosteriet onsdag 14 september kl. 13.00 - 20.00
15 september kl 17.00
Kaffeprovning med Sebastian Balck, rostare från Kalmar i samarbete med Bönan & Mustaschen. 250 kr / person. Anmälan sker hos Bönan & Mustaschen. Provningen hålls på Villa DeLuxe i gustavianska rummet.
16-17 september
Skördefest med odlarna i Ekobacken, Picknick de luxe och Studieförbundet Vuxenskolan.
10 september, 16.00 – 19.00
Villa och Trädgård de luxe bjuder in sina favoriter; importörerna som finner de bästa naturvinerna, svenska spritproducenterna och lokala bryggerier. Gemensamt har de alla att de brinner för småskaliga och hantverksmässigt framställda drycker. Portarna öppnas kl 16 den 10e september och fram till kl 19 kommer producenter och importörer vara på plats för att erbjuda er att köpa smakprover och berätta allt och lite till om drycken. Smakkuponger säljs på plats, 4 stycken kostar 100 kr. Välkomna att njuta av cider, öl, vin, läsk, must och mycket mer på Villa & Trädgård de luxe!
9 september
Välkommen till Miss Voon. Lydéns destilleri kommer att gästa i vår bar och göra trevliga cocktails under kvällen den 9 september kl 17-21.
9 september kl 17.00-21.00
Kom förbi Chapter House och testa olika ölsorter i kombination med olika vildsvampar. Svampexperten Stuart från Plockat finns på plats för att berätta mer om olika närplockade svampar.
10 september kl 17.00-21.00
Kom förbi Chapter House och testa olika ölsorter i kombination med olika charkuterier. Åkes i Tingsryd finns på plats för att visa upp sin portfölj av produkter i kombination med öl.
10 september
Hur smakar framtidens mat i hjärtat av en stad som Växjö? Långbord och middag på en parkeringsplats, under hundraåriga ekar, i stadens gröna oas: Kristineberg och Ringsberg.
9 september
Boka en helkväll i Villan, både Lotta och Håkan kommer, ett tabberas, minst 5 viner och 5 serveringar.
9-10 september
PM & Vänners alla restauranger är öppna hela helgen och erbjuder tillsammans ett gastronomiskt helhetsprogram. Vi vill hälsa alla Växjöbor och långväga gäster varmt välkomna!
10 september från klockan 16.30
Sébastien Boudet från Brödservice + Edvin Bredefeldt från Kebabservice = Sant! Under lördagen den 10/9 kommer det att serveras 100 st kebab. Först till kvarn från kl 16.30 tills det tar slut, ingen bokning. Välkomna!