MAT-rundan

MAT-rundan är en satsning på Kronobergs matföretag och en guide till närproducerad mat och upplevelser. I dessa speciella tider blir det uppenbart hur viktigt det är med en hållbar matproduktion i närområdet. Vi kan alla hjälpa till att skapa goda förutsättningar för framtiden genom att handla av våra lokala producenter, mathantverkare och krögare. Du får dessutom härliga smakupplevelser på köpet. Helgen den 18-19 september 2021 kommer gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger i Kronoberg ha öppet för besökare.

Om du har någon fråga gällande MAT-rundan 2021, vänligen kontakta

Så var MAT-rundan 2020

Förra året ställde MAT om och istället för ett MAT-tält på Stortorget i Växjö genomfördes en MAT-runda som blev en folkfest och en hyllning till de små matproducenterna, restaurangerna och gårdsbutikerna på landsbygden. Det var en njutning för besökare som kom ut på landet och fick uppleva mångfalden av verksamheter se de vackra landskapen och känna de fantastiska smakerna.

Projektledare Rebecka Wikström på Länsstyrelsen Kronoberg fick många positiva reaktioner på MAT-rundan 2020:
Vilka fantastiska lördagar det blev! Vi är otroligt glada att så många tog sig ut på vägarna och besökte matföretagen och att de flesta är nöjda med arrangemanget. Nu samlar vi in all feedback och goda idéer och utvärderar hur vi kan utveckla MAT ännu mer inför framtiden.

Karta från Matrundan 2020

MAT-rundan anordnas inom ramen för Kronobergs livsmedelsstrategi med Länsstyrelsen i Kronoberg som projektledare.