Succé för MAT-rundan

Vi fick två fantastiska lördagar i september med fokus på lokal mat i hela länet. Många besökare åkte runt och fick med sig både god mat och härliga upplevelser hem. 

MAT-rundan var ett sätt att hålla liv i evenemanget MAT och stötta de lokala matföretagen trots begränsningar på grund av pandemin.

Men årets nya upplägg har blivit så mycket mer än så – en folkfest och en hyllning till de små matproducenterna, restaurangerna, gårdsbutiker och lanthandlare på landsbygden och deras arbete. Det finns en stolthet och glädje bland producenterna som visat upp sin plats och vad man skapat. Och det var en njutning för besökare som kom ut på landet och fick uppleva mångfalden av verksamheter se de vackra landskapen och känna de fantastiska smakerna.

Projektledare Rebecka Wikström på Länsstyrelsen Kronoberg har fått många positiva reaktioner på matrundan.
– Vilka fantastiska lördagar det blev! Vi är otroligt glada att så många tog sig ut på vägarna och besökte matföretagen och att de flesta är nöjda med arrangemanget. Nu samlar vi in all feedback och goda idéer och utvärderar hur vi kan utveckla MAT ännu mer inför framtiden.

Stort tack till alla medverkande, alla funktionärer och såklart till dig som besökare. Vi gjorde det tillsammans!

 
Ladda ner kartan till MAT-rundan

MAT-rundan innebar att hela 56 matföretag; gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger i Kronoberg, hade extra öppet för besökare lördagarna den 12 och 19 september klockan 10.00-15.00. 

Hela listan över matföretag som medverkade

Besök oss även gärna på sociala medier där besöksmålen presenteras ett efter ett.

MAT på facebook
MAT på Instagram

MAT-rundan anordnades inom ramen för Kronobergs livsmedelsstrategi med Länsstyrelsen i Kronoberg som projektledare. 

Kontaktperson
Rebecka Wikström, Länsstyrelsen i Kronoberg
E-post
Telefon 010-223 73 84