Hållbar livsmedelsförsörjning – miljö, hälsa och beredskap i en ny politisk verklighet
Vi sänder live från klockan 16.30
Se liven här! instagram.com/matsmaland
Hur ställer vi om till ett livsmedelssystem som möter både dagens akuta utmaningar och framtidens krav? Med denna inledande föreläsning av Elin Röös tar vi avstamp i Kunskapsdagarna – två dagar som samlar både yrkesverksamma och intresserade från hela livsmedelssystemet kring frågor om hållbarhet, hälsa och livsmedelsberedskap.
Föreläsningen är öppen för alla med intresse för området.
Föreläsare: Elin Röös, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala. Elin Röös bedriver tvärvetenskaplig forskning om hållbara livsmedelssystem ur ett brett systemperspektiv.
Om föreläsningen: Föreläsningen ger en övergripande lägesbild av livsmedelsförsörjningen i Sverige, med fokus på miljö- och klimatpåverkan, folkhälsa och försörjningsförmåga. Föreläsningen belyser både positiva och negativa trender inom produktion och konsumtion, samt diskuterar möjligheter för en mer resilient och hållbar livsmedelssektor. Särskild uppmärksamhet ägnas åt den svenska livsmedelsstrategin och den nya inriktningen i EU:s livsmedelspolitik, inklusive målkonflikter och styrkor i ett förändrat omvärldsläge.