Nyheter

Möt Surdegsviggo

9/9 2024

Från UngDrive till SM i Mathantverk

 

– Jag heter Viggo, är 18 år och driver Surdegsviggo AB, där jag bland annat håller i surdegskurser, kör pizzacatering och dyker upp på lite olika events med bröd- och bullförsäljning. Jag började min verksamhet som ett UngDrive-företag förra sommaren, men sedan mars 2024 driver jag ett aktiebolag.

 

Varför intresset för bröd och pizza?

– Jag har alltid älskat att baka. Till en början blev det mest sötsaker, till exempel kladdkaka, kanelbullar och sockerkaka. Senare började jag testa att baka matbröd bakat på jäst, men efter ett tag kände jag att jag ville utmana mig ännu mer och testade därför surdeg. Min första surdeg startade jag för mer än 4,5 år sedan och har på vägen hit bakat mycket för att lära mig hur man gör. Jag är absolut inte färdiglärd och det är det jag tycker är så himla roligt med just surdeg. Eftersom jag tycker om att lära mig nya saker, så kom det sig naturligt att lära sig göra pizzadeg när jag redan älskar att göra all annan deg.

 

Vad ser du mest fram emot under MAT?

– Det finns ju så mycket att se fram emot, men jag ser nog allra mest fram emot att träffa alla kunder och såklart att få snacka massvis med surdeg. Att få spana in alla andra producenter under MAT ska också bli spännande. Jag är riktigt taggad på två fullspäckade dagar på Teatertorget! Jag älskar att få jobba med något som är så roligt!

 

Om ni vill träffa och handla av Surdegsviggo hittar ni honom i ett av tälten på Teatertorget, fredagen den 20 september och lördagen den 21 september. Viggo är dessutom en av deltagarna i SM i Mathantverk som går av stapeln på Konserthuset 19–20 september.

Arrangörer