Program MAT2019

Program kommer att uppdateras löpande med mer information.  

Torsdag 12 september

KULTURPARKEN SMÅLAND
18.30 Pecha Kucha-night med tema Mat på Utvandrarnas Hus. Föreläsningarna är 6 min 40 s lång (20 bilder x 20 sekunder). Mingel från 18.30 och första föreläsare går på 19.20. Ett samarrangemang med Svensk Form Småland.

Fredag 13 september

KONSERTHUSPARKEN
11.00 SM i utomhusmatlagning. Härlig stämning när vi följer lagen och få ta del av deras kreativitet i uteköken. Läs mer här!
11.00–18.00 Matsvinnköket håller öppet. Butikerna i Växjö är kommer att donera svinnvaror, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före etc. Av detta kommer det att tillagas enklare rätter och smakprover. Läs mer här!

KULTURPARKEN SMÅLAND
14.00-16.30 Upplev svunna dagars mathantverk i Högloftsstugans kök i Museiparken. Håkan Nordmark från Kulturparken Småland lagar, bjuder och berättar om allt från lyx till den gråaste vardagsmat samt kafferostning.

PM & VÄNNERS INNERGÅRD
15.00–22.00 Skördefest. Lokala producenter samarbetar med kockar från PM & Vänner för att erbjuda en genuin småländsk smakupplevelse. Läs mer här!

STORTORGET
11.00–18.00 Matmarknad med cirka 100 matproducenter. Läs mer här!
KRAV-certifierade Ryssbygymnasiet driver återigen restaurangen där det kommer serveras mat tillagad med lokala råvaror, närproducerad dryck samt fika i småländsk anda. Läs mer här!

VÄXJÖ KONSERTHUS
09.00–16.30 Seminarier, workshops och mässa.

Lördag 14 september 

EKOBACKEN
10.00-15.00 Butiken är öppen. Kommer även att finnas enklare servering, kaffe, saft mm.

KONSERTHUSPARKEN
10.00–16.00 Matsvinnköket håller öppet. Butikerna i Växjö är kommer att donera svinnvaror, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före etc. Av detta kommer det att tillagas enklare rätter och smakprover. Läs mer här! 

PM & VÄNNERS INNERGÅRD
12.00-16.00 Skördefest. Lokala producenter samarbetar med kockar från PM & Vänner för att erbjuda en genuin småländsk smakupplevelse. Läs mer här!
17.00–19.00 Öl- och ostprovning med Robert Andersson och Joels Ost. Provning av fyra lokala ölsorter och fyra ostar.

STORTORGET
10.00–16.00 Matmarknad med cirka 100 matproducenter.  Läs mer här!
I år driver KRAV-certifierade Ryssbygymnasiet restaurangen där det kommer serveras mat tillagad med lokala råvaror, närproducerad dryck samt fika i småländsk anda. Läs mer här!

VILLA & TRÄDGÅRD DE LUXE
15.00–20.00 Dryck de luxe. Kafé de luxe och Trädgården bjuder in alla sina favoritproducenter till en heldag i sin mysiga trädgård på Sandgärdsgatan. Fokus kommer ligga på lokalt framställda, småskaligt och hantverksmässigt framställda drycker. Nytt för i år är att det arrangeras flera workshops om dryck samt olika dryckesprovningar i Villan. Läs mer här!

VÄXJÖ KONSERTHUS
10.00–16.00 Seminarier, workshops och mässa.
10.30–13.30 Riksfinalen i Årets ekokock. Sex kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, ska under tre timmar skapa storverk i köken i Konserthusets foajé!
15.30 Prisutdelning Årets ekokock.

Söndag 15 september 

FOLKETS BIO VÄXJÖ
Frukostbio med film om mat. Mer information kommer.

*Med reservation för ändringar.