Nyheter

TACK för MAT-en!

3/10 2022

Stort tack till alla er som var en del av årets MAT, -besökare, arrangörer, utställare, föredragshållare och medarbetare i stort och smått. Tack även till Odd Kommunikation som hjälpt oss att nå ut på alla våra sociala kanaler, uppdaterat webben och skapat annonser mm så att många av er hittade hit.

MAT-veckan startade den 8-9/10 som en inspirerande mötesplats i och runt Växjö Konserthus. I Konserthusparken myllrade det av liv och rörelse mellan regnskurarna där scenprogrammet bjöd på smakprov av alla ingredienserna i MAT. Besökarna fick möta flera av de 50-talet föreläsare som hade föredrag och workshops inne i Konserthuset. Lisa Lemke som var konferencier samtalade med några av alla de försäljare som sålde sina produkter på MAT-marknaden, både kockar och politiker lagade mat på scenen och Årets Ekokock utsågs i Konserthusets foajé. Samtidigt kunde besökare strosa runt i parken och foajén för att inspireras av alla utställare om allt från olika äppelsorter, utomhusmatlagning till vattenrening.

Veckan fortsatte sedan under parollen UT o ÄT där flera restauranger, caféer, bagerier och andra mataktörer i länet skapade hållbar mat till sina besökare. Slutligen avslutades årets MAT med den uppskattade MAT-rundan där besökare i år kunde besöka ett 60-tal aktörer som höll öppet i solskenet. 

Citat från besökare: 

”MAT har verkligen placerat sin plats på kartan igen efter pandemin som en inspirerande och lustfylld mötesplats för kunskapande och nätverkande. I år fanns det verkligen något för alla åldrar! Så underbart att kunna sitta och äta urgod matsvinnsmat framför scenen och samtidigt lära mig massor om hållbart mat-tänk”

Nu lämnar vi projektet bakom oss med många fina minnen och erfarenheter och vi ser redan fram emot nästa år då MAT2023 får visa hur duktiga vi i Småland är på att producera hållbar mat. 

/ Robert, Carolin och Helena
Projektledare för MAT2022

Arrangörer