Nyheter

Vinn en exklusiv middag på Restaurang Rädda Råvaran

25/8 2022

Nu har du chansen att vinna en exklusiv middag bestående av tre rätter i Restaurang Rädda Råvarans fine dining. Här serveras mat gjord enbart på matsvinn från matbutiker i närområdet. På plats finns även kocken Klas Lindberg som delar med sig av tips och råd.

Växjö kommun tar ansvar när det kommer till klimatsmarta måltider. Maten som serveras i förskolor, skolor och på särskilda boenden ska belasta klimatet så lite som möjligt. Men som enskild individ har du också ett ansvar – det du äter i dag påverkar klimatet imorgon.

I restaurang Rädda Råvaran, som du hittar på MAT2022, serveras en buffé av mat lagad på matsvinn från matbutiker i närområdet. Maten kostar 70 kronor per portion och intäkterna går oavkortat till lokal välgörenhet. Buffén är öppen mellan klockan 11.00-16.00 i Konserthusparken i Växjö den 9-10 september.

Nu har du även chansen att vinna en exklusiv middag bestående av tre rätter i Restaurang Rädda Råvarans fine dining. Här serveras mat gjord enbart på matsvinn från matbutiker i närområdet. På plats finns även Klas Lindberg som delar med sig av tips och råd. Fine dining serveras mellan klockan 12.00-13.00. Sista dagen att delta är 31 augusti och vinnaren dras 1 september.

Mer information om klimatsmart mat och tävlingen hittar du på https://www.vaxjo.se/matsvinn

Arrangörer