Nyheter

Aktiviteter för både stora och små

29/8 2022

Under MAT anordnas flera aktiviteter och seminarier, även med fokus på de yngsta besökarna. I Konserthusparken 9-10 september finns något för hela familjen!

För alla barn och ungdomar finns möjlighet att gå en tipsrunda och testa era kunskaper om mat – hälsa, miljö och klimat! Ladda ner appen ”Active Quiz” och delta i MAT och Region Kronobergs frågesport. Går du tipsrundan i konserthusparken lördag 10 september väntar en fin belöning. Besök också barnens bästa favorit! Ta ett traktorkörkort på vår halmbalsbana med våra fina tramptraktorer på Teatertorget, alla får ett körkort!

 

Varför inte också passa på och bygga ditt egna bihotell? Den viktigaste delen för binas bosättning (urborrade träkubbar) finns att köpa på plats, men borrmaskin, skruvar, taktäckning och annat material ni vill använda behöver tas med.

 

För dig som småbarnsförälder finns även möjlighet att lära dig mer om smakinlärning under första levnadsåren. Ulrica Johansson föreläser om hur vi kan skapa bra förutsättning för framtida matvanor med fokus på hälsa och hållbarhet. I Konserthuset finns också Lars Arvidsson, NO-lärare och skaparen av barnbokskaraktären Prins Korv. Lars pratar om tankar och samtal kring hur man kan påverka främst barn och elever så att de värdesätter mat högre och äter det de tagit till sig. Här kan du anmäla dig till Ulrica och Lars föreläsningar. Läs mer om vad som händer under MAT. 

Arrangörer