34. Nygårds Lamm & Design

Småskalig uppfödning av gotlandsfår som vaktas av den boskapsvaktande pyrenéerhunden Citra och nyanlagda odlingar i liten skala.

På gården finns en mindre gårdsbutik med lammkött, lammskinn, ullhantverk och lite annat smått och gott.

Hos Nygårds Lamm & Design får besökarna uppleva följande under MAT-rundan:

  • Hälsa på och klappa våra lamm och Pärla som är den av våra pyrenéerhundar som vaktar huset och gårdsbyggnaderna
  • Gå en liten rundtur på gården och titta på fårhuset och lösdriften där våra får bor på vintern, våra kurslokaler där vi har kurser i tovning och föreläsningar för mindre grupper, ullverkstan som både agerar ullverkstad och gårdsbutik och vår nyanlagd köksträdgård med växthus.
  • Titta på våra boskapsvaktande pyrenéerhund Citra som lever tillsammans med fåren. Citra och de flesta av lammen är i en stor beteshage där det går fint att titta på dem från utsidan av stängslet. För den som önskar titta på närmre håll och besöka dem i hagen går det bra att boka in ett enskilt gårdsbesök vid ett annat tillfälle.
  • Handla färskt lammkött (begränsad mängd, vi slaktar tre lamm inför MAT2020), fårskinn och ullhantverk. Det går även bra att förboka lammlåda med helt eller halvt lamm till den ordinarie höstslakten.
  • Passa på att fråga om allt du kan tänkas vilja veta kring får, boskapsvaktande hund, våra kurser eller hur det funkar att handla eller sälja i en REKO-ring.

Verksamheten är inte tillgänglighetsanpassad.

Följ Nygårds Lam- och designs på facebook