Nöbble gård

Nöbble Gård är ett ekologiskt lantbruksföretag ett par mil norr om Kalmar. Vi som äger och driver Nöbble är Lennart och Veronica Svenzén med barnen Sunniva, Alvin och Helge. Vi vill värna om vår miljö och har ett stort intresse för ekologi och förnyelsebar energiproduktion. Under sommaren 2016 byggde vi tillsammans med Kalmar Energi Nöbble Solpark och Kalmarsund Solförening startades. Att göra saker tillsammans öppnar upp för fler möjligheter!

För oss är det viktigt att djuren har det så bra som möjligt och kan utöva sina naturliga beteenden och att komma ut. Därför är hela gården sedan drygt 25 år tillbaka KRAV-certifierad. Mjölken från korna går till Arlas mejeri i Kalmar. Men vi tillverkar och säljer också egenproducerad rapsolja och nötburgare under eget varumärke.

Vill ni veta mer? Vi har mycket att berätta för den som är intresserad, om allt ifrån vårt sätt att bedriva ekologiskt jordbruk och förnyelsebar energiproduktion till vår förädling av rapsen till olja. Vi kommer gärna och föreläser. Vi tar också emot grupper för studiebesök.

Hem
x