Enets Marmeladeri och Bageri

Hela historien börjar tidigt 60-tal, jag sitter i mormor Bedas kök, som på den tiden saknade många moderniteter. Min mor Britta och mormor står vid vedspisen och rummet är mättat av dofter från trädgården. På bänken ligger nyplockade hallon och vinbär. En deg står på jäsning och jag vet att det kommer att bli ljuvliga bullar som man brer riktigt smör på. Sylten på vedspisen kommer att tas fram när det är dags att göra småkakor…

Jag brukar tänka på hur duktiga man var förr på att ta tillvara på allt och frambringa naturliga smaker, då när det inte fanns några konstlade tillsatser, när man använde socker och salt för hållbarheten och när obesprutat var en självklar del av livet.

Jag vill fortsätta att förvalta det matarv jag fått där råvaran, smaken och enkelheten sattes i fokus. Som traditionen bjuder så använder vi enbart ekologiska råvaror. Inga konserveringsmedel, industripektin, askorbinsyra eller andra konstlade tillsatser. Alla produkter är hantverksmässigt skapade och vi tycker att ordet småskaligt är vackert.

Välkomna till Enets Marmeladeri & Bageri där vi prioriterar både människa och miljö

Hem
x