Skördefest på PM:s innergård

skordefest

Skördefest med fri entré! 

Välkommen till PM & Vänners populära skördefest! Tillsammans med bönder, odlare och fiskare, Maxi Växjö samt alla som är involverade i Sveriges största mat-event skapas en skördefest utan dess like. Detta sker på PM:s egen innergård. Som en ”Oktoberfest” back in the days med matkärlek och en hyllning till öl, vin och lokal äppelmust i massor.

Det kommer att säljas mat- och dryckesbiljetter på plats. Dessa kostar 50 kr st och kan därefter växlas in i våra mattält och i vår bar. De flesta mat och dryckesalternativen kostar just en biljett (50 kr) medan de lite mer matigare rätterna samt exklusiva drycker kostar två (100 kr).

På plats under fredagen finns också Smålands och Ölands gastronomiska akademi för att dela ut priser till våra lokala hjältar. Dessutom ställer våra vänner från Flora PM & Vänner samt Bröd & Sovel ut samtidigt som de erbjuder trevliga priser på blommor, bröd och bakverk.

Mer information om Skördefesten under MAT2018 kommer att läggas ut under våren 2018. 

 

 

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x