Skördefest på PM:s innergård

skordefest

Skördefest med fri entré! 

Välkommen till PM & Vänners populära skördefest! Tillsammans med bönder, odlare och fiskare, Maxi Växjö samt alla som är involverade i Sveriges största mat-event skapas en skördefest utan dess like. Detta sker på PM:s egen innergård. Som en ”Oktoberfest” back in the days med matkärlek och en hyllning till öl, vin och lokal äppelmust i massor.

Det kommer att säljas mat- och dryckesbiljetter på plats. Dessa kostar 50 kr st och kan därefter växlas in i våra mattält och i vår bar. De flesta mat och dryckesalternativen kostar just en biljett (50 kr) medan de lite mer matigare rätterna samt exklusiva drycker kostar två (100 kr).

På plats under fredagen finns också Smålands och Ölands gastronomiska akademi för att dela ut priser till våra lokala hjältar. Dessutom ställer våra vänner från Flora PM & Vänner samt Bröd & Sovel ut samtidigt som de erbjuder trevliga priser på blommor, bröd och bakverk.

Mer information om Skördefesten under MAT2018 kommer att läggas ut under våren 2018. 

 

 

Tareq Taylor kommer till MAT2018 i Växjö

Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock kommer till MAT2018 i september. Han kommer bland annat att laga mat i det populära Matsvinnköket.
– Tareq Taylor har ett stort engagemang i ekologisk, hållbar och närodlad mat, och det är därför extra roligt att han besöker MAT2018, säger projektledare Calle Sand.

Växjö i europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe. De andra är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Hem
x