Superfoods från Småland

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-14 13:00 - 14:00

Föreläsare: Anna Blücher och Anna K Sjögren

Idag är det trendigt att äta och leva hälsosamt men många tror att det krävs fröer, frukter och nötter från andra sidan jordklotet för alla som vill äta sunt. I själva verket finns det mängder av nyttiga råvaror och livsmedel att välja på av allt det som produceras i Småland och på Öland. Några exempel på superfoods från vår region är bönor, fullkornsbröd, lök och lingon. Anna Blücher och Anna K Sjögren har nyligen sammanfattat de hälsomässiga fördelarna för råvaror som produceras i Småland och på Öland i en rapport, på uppdrag av Region Kalmar Län. På MAT2019 i Växjö kommer de att presentera några av godbitarna ur rapporten. Seminariet arrangeras av Länsstyrelsen.

Om föreläsaren

Anna Blücher är lektor vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Hon är mikrobiolog med koppling till livsmedel och har undervisat inom området livsmedelsvetenskap inklusive mikrobiologi sedan 1980. Anna K Sjögren är kostvetare och frilansjournalist inom området livsmedel, konsumentfrågor och hälsa.