Klimatsmart viltkött i storköken

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-13 11:00 - 12:30

Föreläsare: Torsten Mörner

Viltkött kan ses som ett mycket klimatsmart kött, ja helt enkelt en resurs som springer runt i skogarna. Under detta seminarium kommer vi få diskutera viltköttets potential och undersöka vilka möjligheter som finns för att servera mer viltkött i kommunernas och regionens storkök. En expert från viltakademin kommer inleda, följt av en paneldiskussion med tre politiker, en representant från Ryssbygymnasiet, verksamhetschef kost och restauranger på Regionen och en kock från Regionen. Seminariet arrangeras av Länsstyrelsen.

Målgrupp: Personer som jobbar inom den offentliga sektorn. Allmänheten som är intresserade av frågan.

Anmälan öppnas inom kort. 

Om föreläsaren

Torsten Mörner: Statsveterinär på Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ordförande i Svenska Viltakademin, inbiten jägare och författare till flertalet kokböcker om viltkött. Politiker: kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje, regionpolitiker Ida Eriksson och kommunalråd Malin Lauber. En representant från Ryssbygymnasiet och två representanter från Regionens kök.