valkommen seminarier

Seminarier

Under två dagar i september skapar vi en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet.

Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv. Seminarierna riktas både till branschfolk – alla de som på något sätt arbetar med mat, vare sig det är i offentlig eller privat verksamhet – och en allmänhet som har ett intresse av mat, folkhälsa och hållbarhet. Alla seminarier är kostnadsfria för besökarna. Välkommen att anmäla dig!

Under MAT2016 genomfördes ett 50-tal seminarier med sammanlagt 2200 anmälningar.

Seminarieprogram

Fredag 8 september

Lördag 9 september

 

Anmälan seminarieprogram

Anmälan till seminarier görs via denna länk.
Har du frågor kring din anmälan kontakta kurs@kronoberg.se

 

Agenda 2030 – från globalt till lokalt

Vid FN:s toppmöte den 25 september 2015 antog världens stats- och regeringschefer 17 globala mål och 169 delmål för hållbar utveckling. De globala målen syftar till att nå ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Agenda 2030 syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Den 7-8 september 2017 genomförs en nationell konferens om Agenda 2030 i Växjö. Fredagen 8 september ligger fokus på Agenda 2030:s nära koppling till livsmedel och vatten och seminariepassen är även en del av MAT2017:s seminarieprogram. En hållbar livsmedelsförsörjning och resurshållning med vatten på global och lokal nivå är nyckeln till att nå flera av FN:s hållbarhetsmål och detta går hand i hand med syftet för MAT.

Länk till program och anmälan till hela konferensen Agenda 2030 – från globalt till lokalt

 

Projektledare seminarieprogram
Erika Lagergren, , 0767-20 77 53
Linda Carlsson, , 0470-58 30 80

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 − 3 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kändiskocken Leif Mannerström kommer till MAT2017

Leif Mannerström, mästerkock och domare i olika kocktävlingar mm, kommer till MAT2017 för att hålla i ett seminarium om äldremat. I panelen även fd landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och dietisten Anja Saletti.

Agenda 2030 – från globalt till lokalt

Den 7-8 september 2017 genomförs en nationell konferens om Agenda 2030 i Växjö. Fredagen 8 september ligger fokus på Agenda 2030:s nära koppling till livsmedel och vatten och seminariepassen är även en del av MAT2017:s seminarieprogram.

Hem
x