Restaurang tre gårdar med vänner

Restaurangkoncept i mattältet består av flera olika aktörer.

Restaurang tre gårdar med vänner presenterar en småländsk matupplevelse från lokala råvaror komponerad av Speceriets kökschef Erik Eriksson och varsamt tillagad av vännerna på Speceriet. Till sin hjälp har de även de duktiga eleverna på Ryssbygymnasiet.

Speceriet ligger på Östermalm i Stockholm och är  Gastrologiks bakficka och rankad som Sveriges tredje bästa restaurang i White Guide.

För att skapa en skön stämning kommer det även att serveras i kristallglas från Kosta och i en inredning från hantverkarna på Lövsjö Loghouse.

De tre gårdar som står bakom är: Skärshult gård, Engaholms gård och Sjöatorps gård.

Öppet:

Fredag 11-20

Lördag 10-16

Detta var vårt restaurangkoncept 2017. Vi återkommer med mer info när det gäller MAT2018.

Tareq Taylor kommer till MAT2018 i Växjö

Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock kommer till MAT2018 i september. Han kommer bland annat att laga mat i det populära Matsvinnköket.
– Tareq Taylor har ett stort engagemang i ekologisk, hållbar och närodlad mat, och det är därför extra roligt att han besöker MAT2018, säger projektledare Calle Sand.

Växjö i europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe. De andra är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Hem
x