Välkomna på Niklas kvällsmacka

Välkomna på Niklas kvällsmacka och föredrag/samtal om framtidens mat och matlagning.

20 mars kl. 18.30-20.00 på IOGT Vattentorget 1, Växjö

Odla fisk på land – går det? I tomma ladugårdar? På skolan? I gamla industrilokaler? I hotellets källare? Och grönsaker också? På taket? Går fisken att äta? Går det att tjäna pengar på detta? Är det miljösmart? Svaret är JA – på alla frågorna!

Niklas Wennberg, som sysslat med odling av dessa och andra fiskar i många år, berättar om möjligheterna. Han odlar sina fiskar i nedlagda Slakthuset i Göteborg. Numera serveras dessa fiskar på Michelinkrogen PM & Vänner i Växjö. De var på jultallriken till alla de 520 patienter, som låg i våra lasaretts sjuksängar under julaftonen 2017. Slutligen fanns den också på lunchen vid ett seminarium för riksdagsledamöter i torsdags, och nu äntligen hos oss på IOGT vid Vattentorget tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Gå en trappa upp.

Vill du vara med? 

Kvällen är gratis, och då ingår en mugg lättöl eller äpplemust. Egentligen är det Jordbruksverket som bjuder. Efter maten alltså en spännande föreläsning av Niklas Wennberg om hur fiskodlingar nu håller på att flytta upp på land och ut på landsbygden. Vi har max 50 sittplatser – först till kvarn som vanligt! Anmäl dig senast fredag 16 mars kl 12.00 till

Har du frågor? Gösta försöker svara. Störst chans på . Nästan lika bra på 070-5175453

Hem
x