Succé för MAT2019

Stort tack till alla som besökte evenemanget. Tack även till alla utställare, kockar, föreläsare, samarbetspartners och personer som har arbetat med MAT2019. Tillsammans skapade vi en helt fantastisk MAT-fest med flera rekord. Vi ses på MAT2020 den 11-12 september i Växjö!

Matmarknaden på Stortorget lockar varje år tusentals besökare och har blivit en av årets höjdpunkter för många av utställarna i tältet. Genomgående hos utställarna uppger de vara supernöjda med årets evenemang och flera utställare har haft försäljningsrekord och sålde slut på alla sina produkter.

I år var intresset rekordstort för seminarierna i Växjö Konserthus. Antal unika besökare uppgick till cirka 1250 stycken, vilket är 350 fler personer än vad det har varit tidigare år. Fredagens program lockade yrkesverksamma från hela Sverige och lördagens program riktade sig mer åt allmänheten där intresset också var mycket stort.

– Fler vill veta mer om hur mat produceras och förädlas. Man vill veta om fusk och bluffar, men även bli inspirerad i sin matlagning – något som återspeglades i seminarieprogrammet och som lockade allmänheten, säger Karin Malm, projektledare för seminarieprogrammet.

Det populära Matsvinnköket i Konserthusparken lagade mat av 5,3 ton svinnvaror som Växjös matbutiker hade skänkt. Även detta var en rekordsiffra. Som betalning för maten kunde man som evenemangsbesökare swisha pengar till organisationen We Effect. Matsvinnköket drog in totalt 52 337 kr (45 133 fg år).

– Det har varit en svårslagen och helt magisk helg, med så många engagerade kockar och ett väder som var på topp, säger Caroline Kågell som är projektledare för Matsvinnköket.