Rekordmånga seminarier under MAT2018

– Lyssna på Leif Mannerström, Jesper Aspegren, Peter Jihde, Nils Molinder och många fler. Anmälan är öppen nu. 

Seminarieprogrammet bjuder på närmare 60 kostnadsfria seminarier, vilket kan jämföras med ett 40-tal förra året. Kändiskocken Leif Mannerström kommer tillbaka och får i år sällskap av programledaren och matdebattören Jesper Aspegren.
– De kommer att prata om vad våra måltider betyder för vår samvaro, hälsa och välbefinnande i skolan, på våra äldreboenden, sjukhus och inte minst som propplösare i mötet mellan makthavare, berättar Erika Lagergren som är projektledare för seminarieprogrammet.

Nils Molinder och Peter Jihde
Och det finns fler kända namn på talarlistan. Stjärnkocken Nils Molinder, som tävlat i Kockarnas kamp, och som i dagsläget driver 23 krogar deltar i ett seminarium om hållbart fiske, och programledaren Peter Jihde kommer att tala om Diabetes – en match för livet. Dessutom får vi besök av fiskgurun Niklas Wennberg som pratar om kombinationen fisk och grönt.
– Intresset för att medverka blir större för varje år och MAT har blivit en självklar mötesplats för hela branschen, säger Erika Lagergren.

Matsvinnköket med Tareq Taylor
Förutom ett fullspäckat seminarieprogram blir det matmarknad på Stortorget med över 100 matproducenter, Skördefest på PM:s innergård, nationella kocktävlingar, fiskmiddag och aktiviteter i Konserthusparken som t ex Matsvinnköket med Tareq Taylor som gästkock. Andra spännande nyheter för i år är SM i utomhusmatlagning och SM i ostkaka. Det blir även politiska debatter om offentlig mat med bl a kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

Seminarierna arrangeras den 7-8 september på Konserthuset och PM & Vänner Hotel. Läs mer och anmäl dig här!

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.