Planetskötare

I samband med MAT2015 startade sökandet efter 3 000 planetskötare. Politiker, företagsledare, skolbarn och många andra är inbjudna för att delta i räddningsarbetet.

– Genom att vi alla tar vårt ansvar för att rädda planeten kan vi åstadkomma ett snabbt resultat. Det behövs, säger Gösta Skoglund, Miljöresurs Linné, som är initiativtagare.

planetskotareInspirationen till att söka planetskötare kommer från professor Johan Rockströms uppmärksammade sommarprogram. Den kommer också från en rad skördefester på Växjö kommuns skolgårdar, där barnen har varit mycket intresserade av att själv göra något.

– Vi tror att det är möjligt att samla in matlöften från 3 000 planetskötare. Blir vi riktigt många kan vi sända våra löften vidare till det stora klimatmötet i Paris senare i år, säger Gösta Skoglund.

Planetskötarna rekryteras på en rad olika sätt. Det har gått ut brev till en rad politiker och företagsledare. Flera har redan lovat att ställa upp. En facebooksida har redan börjat samla planetskötare.

Bakom planetskötarprojektet står Miljöresurs Linné i samarbete med Växjö kommun. Växjö är Matlandshuvudstad 2015 och satsar på att bli det för all framtid.

För mer information kontakta Gösta Skoglund, Miljöresurs Linné, telefon 070 – 517 54 53

 

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.