MAT – en hållbar succé

2014 blev det verkliga nationella genombrottet för evenemanget MAT. 50 000 besökare ca 1 200 deltagare i det omfattande seminarieprogrammet talar för sig självt.

Redan under genomförandet av MAT2014 påbörjade vi planeringen av 2015 års upplaga. Som grädde på moset blev Växjö utsett till Årets Matlandethuvudstad 2015, en titel som bygger på gångna gärningar men som samtidigt förpliktigar för framtiden. Ett antal sidoprojekt till MAT var redan i startgroparna. I och med utmärkelsen till Matlandethuvudstad blev det några sidoprojekt till.

Kickoff för Årets Matlandethuvudstad kommer att ske på Kulturnatten i Växjö den 31 januari. Därefter följer två näringslivsutvecklande evenemang; I februari blir det ett med fokus på affärsutveckling av småskaliga matproducenter och i mars blir det en renodlad business to business-mässa för producenter, restaurang, handel, inköpare med flera (MATB2B).

Självfallet kommer Matlandetshuvudstaden även märkas rejält under evenemanget MAT den 10–12 september och vi kommer att se fler aktiviteter under året. Vi kan bara konstatera att MAT blivit hett, mycket hett på alla plan, vilket innebär att det pågår en rad olika processer runt omkring oss med syfte att lyfta regionen, såväl landsbygd som stad, inom matfrågorna.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det är en intressant utveckling för matfrågor ur alla perspektiv just nu. Intresset har exploderat på några få år, som för min egen del började med några koncepttankar, hastigt nedtecknade på en servett.

Har du idéer på aktiviteter i samband med Årets Matlandethuvudstad och MAT den 10–12 september, kontakta mig gärna på .

Calle Sand, huvudprojektledare MAT.

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.