Miljöminister Karolina Skog (MP) inviger Matsvinnsköket

Miljöminister Karolina Skog (MP) kommer att ta del av eventet MAT i Växjö. Hon kommer bland annat att inviga Matsvinnsköket kl. 11.00 i konserthusparken. Honkarolinaskog_1 kommer även att delta i ett seminarium om nationella och lokala satsningar kring livsmedelsfrågan.

Matsvinnköket handlar om att uppmärksamma matsvinnet. Butikerna i Växjö kommer att donera så kallade svinnvaror, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före datum etc. Av detta tillagas enklare rätter och smakprover. Maten är gratis för besökarna men det finns även möjlighet skänka en slant till välgörande ändamål. Matsvinnköket håller öppet fredag 11-18 och lördag 10-16. Läs mer om Matsvinnköket här!

Karolina Skog kommer även att delta i konferensen Agenda 2030 – från globalt till lokalt. På fredag kl 9.00 kommer hon att tala under rubriken Vårt livsviktiga vatten – en förutsättning för hållbar matproduktion. Detta seminarium hålls i Kristina Nilsson-salen på Konserthuset och är öppet för allmänheten.

Tareq Taylor kommer till MAT2018 i Växjö

Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock kommer till MAT2018 i september. Han kommer bland annat att laga mat i det populära Matsvinnköket.
– Tareq Taylor har ett stort engagemang i ekologisk, hållbar och närodlad mat, och det är därför extra roligt att han besöker MAT2018, säger projektledare Calle Sand.

Växjö i europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe. De andra är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Hem
x