Ansökan att medverka på matmarknaden 2020

Vill du medverka på matmarknaden som sker på Stortorget?

Grundkrav:

  • Marknaden är till för småskaliga mathantverkare och primärproducenter i hela landet med stadigvarande verksamhet, dvs företag med F-skatt.
  • Det innebär att du antingen förädlar råvaror till en egen produkt,  (mathantverkare),  eller säljer kött från egen uppfödning, grönsaker, bär och frukt från egen odling, egenfångad fisk som exempel. (primärproducent)
  • Under MAT får du sälja dina egenproducerade produkter som du har angivit i ansökan. Om du även säljer kompletterande produkter som du inte producerat själv, kräver vi att dessa produkter får utgöra max 20% av ditt utbud.
  • Om du har kompletterade produkter enligt ovan, så vill vi att du meddelar oss detta i förväg så att vi kan godkänna det.
  • Det är marknadsstånd i tältet som vi erbjuder, vilket innebär att ingen form av servering får ske från stånden. (provsmakning räknas givetvis inte som servering)
  • Det finns av utrymmesskäl inte möjlighet till någon annan försäljningsplats på Stortorget annat än de färdiga platser som vi erbjuder i tältet. (vi kan alltså inte ta in försäljningsvagnar, streetfood eller liknande)

Ansökan om plats:

Du som utställare ansöker om plats, vilket innebär att MAT2020 har fri prövningsrätt att bevilja plats eller ej. Skälet till detta är kvalitetssäkring av marknaden samt för att få en så bra balans/mix av produktutbudet som möjligt. Du får besked om du blivit tilldelad plats inom ca 14 dagar från din ansökan. Avbokning av din plats går att göra tom 31 maj, därefter är bokningen bindande och er bokning debiteras full monterhyra. Fakturan på din bokning kommer att skickas ut under juni månad med betalningsvillkor 30 dagar netto.

Vad kostar det och vad ingår i monterhyran?

En standardplats som är ca 3*2m (bredd*djup) kostar 1500kr + moms. Vi har ett begränsat antal dubbelplatser som kostar 3000kr + moms, dessa är primärt till för utställare med skrymmande produkter som tex bröd och grönsaker. I formuläret kan du även välja en något mindre plats men som även den kostar 1250kr, detta kan vara ett bra val om ni känner att ni har svårt att fylla upp 3 meter. Vi har dock bara några få av dessa platser, och de är “hörn-platser”.  I hyran ingår elström (8A enfas), plats i kylbil vid behov, bord med front och givetvis MATs marknadsföring.

Vad som inte ingår:

  • Duk på bordet
  • Eventuell extra strömbehov
  • Nätverkskoppling (vi rekommenderar  mobilt bredband 4G)
  • Kyldiskar etc.

Övrigt som är bra att veta:

Stortorget och tältet kommer under 2020 vara sig likt, likaså planlösningen inne i tältet. Observera att vi kräver att alla utställare etablerar sig redan under torsdagen. Om det finns särskilda skäl kan vi givetvis göra undantag när det gäller inflyttningen. För Er som inte medverkat på MAT tidigare kommer vi se till att ni under sommaren får extra information och vad som är bra att tänka på. Alla medverkande får senast under slutet av augusti fullständig utställarförteckning och placeringskarta.  Om det är något ni undrar över så kontakta Calle Sand ()

Är du redo att ansöka om plats?

Välkommen att medverka på landets bästa matmarknad!!!

Klicka här för att komma till ansökningsformuläret