Lyckad premiär för MATB2B

matb2b_6Cirka 150 potentiella beställare från bland annat restaurang, storkök, handel, besöksnäring mötte ett femtiotal matproducenter för att smaka, lukta, känna – och göra affärer!

Det var ett härligt sorl på Konserthuset när det var dags för premiären av MATB2B, en renodlad affärsmässa för matbranschen.

– Vi brukar vara med på MAT i september och det är Sveriges absolut bästa event för oss lokala producenter. Nu ser jag fram emot att knyta nya kontakter på denna nya affärsmässa, sa Ingmarie Müller-Uri från Skottorps mejeri i Laholm.

Handeln, restauranger, storkök och besöksnäring har under en tid efterfrågat fler småsakligt producerade produkter och under MATB2B gavs ett unikt tillfälle att hitta dessa.

– Vi vet att det funnits ett behov av ett renodlat affärsforum där landsbygdens småskaliga matproducenter kan hitta fler försäljningskanaler och nya samarbeten för att utveckla sina verksamheter. Tack vare utmärkelsen Årets matlandethuvudstad fanns det möjlighet att förverkliga detta och det har varit en mycket lyckad dag, sa projektledaren Calle Sand.

Här kan du se bilder från MATB2B!

Kändiskocken Leif Mannerström kommer till MAT2017

Leif Mannerström, mästerkock och domare i olika kocktävlingar mm, kommer till MAT2017 för att hålla i ett seminarium om äldremat. I panelen även fd landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och dietisten Anja Saletti.

Agenda 2030 – från globalt till lokalt

Den 7-8 september 2017 genomförs en nationell konferens om Agenda 2030 i Växjö. Fredagen 8 september ligger fokus på Agenda 2030:s nära koppling till livsmedel och vatten och seminariepassen är även en del av MAT2017:s seminarieprogram.

Hem
x