Lyckad premiär för MATB2B

matb2b_6Cirka 150 potentiella beställare från bland annat restaurang, storkök, handel, besöksnäring mötte ett femtiotal matproducenter för att smaka, lukta, känna – och göra affärer!

Det var ett härligt sorl på Konserthuset när det var dags för premiären av MATB2B, en renodlad affärsmässa för matbranschen.

– Vi brukar vara med på MAT i september och det är Sveriges absolut bästa event för oss lokala producenter. Nu ser jag fram emot att knyta nya kontakter på denna nya affärsmässa, sa Ingmarie Müller-Uri från Skottorps mejeri i Laholm.

Handeln, restauranger, storkök och besöksnäring har under en tid efterfrågat fler småsakligt producerade produkter och under MATB2B gavs ett unikt tillfälle att hitta dessa.

– Vi vet att det funnits ett behov av ett renodlat affärsforum där landsbygdens småskaliga matproducenter kan hitta fler försäljningskanaler och nya samarbeten för att utveckla sina verksamheter. Tack vare utmärkelsen Årets matlandethuvudstad fanns det möjlighet att förverkliga detta och det har varit en mycket lyckad dag, sa projektledaren Calle Sand.

Här kan du se bilder från MATB2B!

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x