Lyckad premiär för MATB2B

matb2b_6Cirka 150 potentiella beställare från bland annat restaurang, storkök, handel, besöksnäring mötte ett femtiotal matproducenter för att smaka, lukta, känna – och göra affärer!

Det var ett härligt sorl på Konserthuset när det var dags för premiären av MATB2B, en renodlad affärsmässa för matbranschen.

– Vi brukar vara med på MAT i september och det är Sveriges absolut bästa event för oss lokala producenter. Nu ser jag fram emot att knyta nya kontakter på denna nya affärsmässa, sa Ingmarie Müller-Uri från Skottorps mejeri i Laholm.

Handeln, restauranger, storkök och besöksnäring har under en tid efterfrågat fler småsakligt producerade produkter och under MATB2B gavs ett unikt tillfälle att hitta dessa.

– Vi vet att det funnits ett behov av ett renodlat affärsforum där landsbygdens småskaliga matproducenter kan hitta fler försäljningskanaler och nya samarbeten för att utveckla sina verksamheter. Tack vare utmärkelsen Årets matlandethuvudstad fanns det möjlighet att förverkliga detta och det har varit en mycket lyckad dag, sa projektledaren Calle Sand.

Här kan du se bilder från MATB2B!

Anmäl dig till seminarieprogrammet!

Nu ligger seminarieprogrammet för MAT2017 ute på webben. Bara att börja frossa i ett fantastiskt program – och allt är som vanligt kostnadsfritt! Välkommen att anmäla dig så ses vi september!

Ekokockarna är tillbaka 2017

Glada nyheter! Tre nationella tävlingar avgörs i Växjö under MAT2017. Årets Ekokock och Framtidens bagare ska utses även i år och dessutom kommer riksfinalen i Unga ekokockar tillbaka med sin riksfinal.

Hem
x