Konserthusparken

Träffas och njut i Konserthusparken

Utanför Konserthuset, i Konserthusparken, finns platsen där man möts under MAT. Här kan du slå dig ned i en fantastisk omgivning  och uppleva lugnet och mysa med Ekokockar, god mat och

Miljöminister Karolina Skog besökte Matsvinnköket, här tillsammans med kocken Ulrika Brydling.
Miljöminister Karolina Skog besökte Matsvinnköket, här tillsammans med kocken Ulrika Brydling.

ekologiska smoothies. Möta likasinnade från olika områden som brinner för hållbarhetsfrågorna och uppleva mat som du aldrig upplevt den förr!

Matsvinnköket!

Under två år har vi arrangerade Matsvinnköket som blivit en stor succé. Sammanlagt gick det åt ca 4,2 ton mat under två MAT2017. Mat som annars skulle ha slängts helt i onödan!  Butikerna i Växjö donerade svinnvarorna, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före etc. Av detta tillagades det enklare rätter och smakprover. Maten var gratis för besökarna men det fanns möjlighet att som ”betalning” istället skänka en slant till välgörande ändamål.

Matsvinnköket arrangeras av MAT, Föreningen Ekokockar, COOP & Arla i samarbete med följande sponsorer:

Södra (matsalen)
Länsförsäkring Kronoberg

ICA
Maxi Växjö
Supermarket Hovshaga
Supermarket Rottne
Supermarket Hovmantorp
Supermarket Alvesta
Supermarket Moheda
Supermarket Teleborg

COOP
COOP Oxtorget
COOP Söder
COOP Kristinatorget
COOP Norremark
COOP Dalbo

Planeringen för aktiviteter i Konserthusparken under MAT2018 pågår och programmet presenteras under våren 2018.

 

 

 

 

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x