Konserthusparken

Träffas och njut i Konserthusparken

Utanför Konserthuset, i Konserthusparken, finns platsen där man möts under MAT. Här kan du slå dig ned i en fantastisk omgivning  och uppleva lugnet och mysa med Ekokockar, god mat och ekologiska smoothies. Möta likasinnade från olika områden som brinner för hållbarhetsfrågorna och uppleva mat som du aldrig upplevt den förr!

Premiär för Matsvinnköket!_A4P7297

Under MAT2015 var det premiär för Matsvinnköket som blev en stor succé. Sammanlagt gick det åt ca 1,5 ton mat under två dagar. Mat som annars skulle ha slängts helt i onödan!  Butikerna i Växjö donerade svinnvarorna, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före etc. Av detta tillagades det enklare rätter och smakprover. Maten var gratis för besökarna men det fanns möjlighet att som ”betalning” istället skänka en slant till Viskogen och Världens barn. Totalt samlades det in 29 369 sek.
Kockarna Carina Brydling och Jörgen Calmsund ansvarade för matlagningen med hjälp av Unga Ekokockar & Årets Ekokock. Filmregissören Måns Herngren och kocken Peter Widell från Kungliga Containerakademin var på plats och berättade om sitt engagemang.

Planeringen för aktiviteter i Konserthusparken under MAT2016 är redan i full gång och kommer att presenteras under våren 2016.

 

 

 

 

Rekordförsäljning i MAT-tältet

Den sjätte upplagan av MAT lockade precis som förra året omkring 50 000 besökare. De hundratalet matproducenter som var på plats i tältet hade ständig trängsel vid borden och flera tyckte att det var det bästa året hittills.

Vinnare Framtidens bagare

Grattis Rebecka Norrby och Rodica Lövdahl från Visbygymnasiet som vann tävlingen Framtidens bagare. Juryn: ”Ett lag med stark teamkänsla, gott handlag och smaksäkerhet. laget har presterat med vackra presentationer och dagens absolut godaste kanelbulle”.

Hem
x