Kändiskocken Leif Mannerström kommer till MAT2017

Leif Mannerström, mästerkock och domare i olika kocktävlingar mm, kommer till MAT2017 för att delta i ett seminarium om äldremat. 

leif3Det kommer att vara ett samtal med Eskil Erlandsson (C), tidigare jordbruks- landsbygdsminister. Seminariet kommer att handla om förbättrings- och kvalitetsutveckling inom mat och måltider för äldre.

– Det är roligt att den populära kändiskocken Leif Mannerström väljer att besöka MAT2017 i Växjö, och att han dessutom drar uppmärksamhet till ett så viktigt ämne, säger Erika Lagergren, projektledare för seminarierna.

Leif Mannerström har under en längre tid fört en kamp för att maten ska förbättras på Sveriges äldreboenden. För ett tag sedan tog han strid för att äldre ska få minst lika bra mat som svenska fångar med uttalandet ”äldre förtjänar lika bra mat som mördare”

Välkommen till detta intressanta seminarium på Konserthuset lördagen den 9 september kl 13.00-14.00. Anmäl dig här! 

Tareq Taylor kommer till MAT2018 i Växjö

Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock kommer till MAT2018 i september. Han kommer bland annat att laga mat i det populära Matsvinnköket.
– Tareq Taylor har ett stort engagemang i ekologisk, hållbar och närodlad mat, och det är därför extra roligt att han besöker MAT2018, säger projektledare Calle Sand.

Växjö i europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe. De andra är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Hem
x