Vilthanteringskurs och viltinspiration

Finns det något mer klimatsmart kött än viltkött? Här får vi se en vilthanteringsanläggning med gårdsbutik, utbildningskök och vildsvinshägn och får även ett smakprov på en kurs i vilthantering. 

Runt om i landet har intresset ökat för att vilt och specifikt vildsvin ska hamna på tallriken. Det är ett gott, nyttigt och klimatsmart kött som många uppskattar. Men fortfarande krävs åtgärder för att fler ska kunna njuta av en vildsvinsragu. Den 6 oktober bjuder vi på ett seminarium om vilthantering för jägare och inspiration till att bygga upp en verksamhet kring viltkött. 

Följ med till Skånska vilt i Sjunkaröd, en vilthanteringsanläggning med gårdsbutik, eget utbildningskök och vildsvinshägn. Pär-Ola Andersson som har byggt upp verksamheten från grunden berättar och inspirerar genom sin resa. 

I seminariet får du även ett smakprov på en vilthanteringskurs med goda råd kring hur du som jägare ska hantera viltet efter skottet för att få optimalt utbyte av ditt vilt. Du får lära dig knep kring passning, hygien och transport till vilthanteringsanläggning.

Se föreläsningen här!

Anmäl dig för att få alla seminarielänkar skickade till dig.