Bonden – den nya stjärnan!

En föreläsning om hur bra procentled bygger topprestauranger. Med Anna Norström, frilansande mat- och resejournalist med fokus på Fine Dining och Per Bengtsson på PM & Vänner som bland annat berättar om hur de arbetar med att få lokala ingredienser på sina menyer.

Vad är hemligheten bakom maten på världens bästa restauranger? Det är ganska enkelt, egentligen! Det handlar om bra råvaror. Producenten, bonden, odlaren – det är där allt startar i det kugghjul som är en restaurang. Efter den industriella revolutionen glömde vi bort hur viktiga dessa nyckelpersoner är, såväl i hemmen som i restaurangbranschen. Men för oss här i Norden blev det nynordiska matmanifestet ett uppvaknande!

I den här föreläsningen med Anna Norström, mat- och resejournalist, tar vi ett titt på hur nära samarbeten skapat världens bästa restauranger; ur ett makro- till mikroperspektiv. Vi kollar in goda exempel från i kök runt om i världen och Sverige, och vi pratar om vad en forager gör.

Föreläsningen avslutas med en intervju med Per Bengtsson på PM & Vänner som bland annat berättar om vad “Vänner” står för och hur de arbetar med att få lokala ingredienser på sina menyer.

Se föreläsningen här.