SM i utomhusmatlagning

SM i utomhusmatlagning är tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga. Växjö har återigen fått äran att arrangera en deltävling i mästerskapet. Tävlingen arrangeras den 11 september vid Teatertorget i Växjö. 

SM i utomhusmatlagning vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Det är en lagtävling som går ut på att tillaga en meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. Ett lag består av två till tre deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån en råvarulista där råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter och anpassas utifrån årstid. Det vinnande laget får en plats i finalen av SM i utomhusmatlagning som avgörs i maj 2022 på Billingen Skövde.

Vill du delta i tävlingen? Läs mer om tävlingen och anmäl ett lag här.

 

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.