Årets tävlingar

Unga Ekokockar och Årets Ekokock

Det är inte bara vad och hur vi odlar som är viktigt, utan också hur det tillagas. Därför är det glädjande att allt fler intresserar sig för att kombinera gastronomiskt finlir med ett tydligt hållbarhetstänk. Under MAT2018 avgörs två nationella tävlingar inför publik i Konserthusets foajé. 

Årets Ekokock

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, skapar under två timmar storverk i köken i Konserthusets foajé! Årets Ekokock är tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar! Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som arbetar eller vill arbeta med sin matlagning för en bättre värld. Tävlingen är öppen för alla svenska kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhetsområdet.

Finalister Årets Ekokock 2018

Daniel Jönsson (Mariott, Köpenhamn)
Edwin Flodstrand (Shogo by river, Göteborg)
Hanna Lukowiesky (Lilla Bjers, Gotland)
Lyndon McLeod (Gnosjö kommun och egen företagare)
Magnus Santesson (Stadshusrestauranger AB, Stockholm)
Markus Junkala (Markus Junkala Research & Development, Göteborg)

Årets Unga Ekokockar – tioårsjubileum

Det här är tävlingen för de mest ambitiösa och mest matkunniga unga kockar som landet har idag. På tio år har tävlingen vuxit och etablerat sig som Sveriges viktigaste tävling för restaurangskoleelever. Över 2000 blivande kockar har varit med och tävlat. Makalöst många av dessa, över 70 procent, är fortfarande kvar i branschen! Riksfinalen har avgjorts i Växjö vid sex tillfällen och kommer att avgöras även i år i Konserthusfoajén den 8 september.

Finalister:
Dackeskolan, Mjölby – Ebba, Erika & Natalie
Stockholms Internationella Hotell & Restaurangskola – Emmah, William & Axel
Wisbygymnasiet – Benjamin, Olivia & Rasmus
Ryssbygymnasiet, Ljungby – Anton, Hannes & Linus
Stockholms Internationella Hotell & Restaurangskola – Natalie, Adrian & Vera
Grillska gymnasiet, Sundbyberg – Nils, Rickhard & Olliver

Läs mer om tävlingarna här! 

 

 

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Hem
x