Årets tävlingar

Unga Ekokockar och Årets Ekokock

Det är inte bara vad och hur vi odlar som är viktigt, utan också hur det tillagas. Därför är det glädjande att allt fler intresserar sig för att kombinera gastronomiskt finlir med ett tydligt hållbarhetstänk. Under MAT2017 avgjordes två nationella tävlingar inför publik i Konserthusets foajé. Vi återkommer med mer information om årets tävlingar. 

Årets Ekokock

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, skapade under två timmar storverk i köken i Konserthusets foajé! Det här var ingen lek – det är mat på allvar!

Vinnare av Årets ekokock 2017 blev Jonas Alvin till vardags köksmästare på Stångs magasin i Linköping:

68

 

 

 

 

 

 

Unga Ekokockar

Det här är tävlingen för de mest ambitiösa och mest matkunniga unga kockar som landet har idag. Riksfinalen har avgjorts i Växjö vid sex tillfällen.

Vinnare 2017 blev Dackeskolan i Mjölby. Guldlaget bestod av Maja Rikardsson, Albin Sniwe och Ida Fagerhov från Dackeskolans restaurang- och livsmedelsprogram, samt lagledaren Katarina Westlund som är lärare på skolan:

64

 

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Hem
x