Ekorekorätter i stan

ekorekoI Växjö City finns det ett tvåsiffrigt antal caféer och restauranger som är KRAV-certifierade eller som på annat vis erbjuder sina gäster hållbara alternativ. Det finns även flera butiker som är specialiserade på hållbara livsmedel.

I projektet EkoReko vill Växjö Citysamverkan, i samarbete med MAT nu uppmuntra ännu fler krögare att erbjuda sina gäster minst ett hållbart alternativ på menyn.

I samband med MAT har vi därför tagit fram en meny i vilken ett antal caféer och restauranger presenterar varsin ekorekorätt med tydlig ekologisk och/eller närodlad profil. Ekorekorätten kan vara en lunch, middag, mellis eller fika – som serveras under MAT på restaurangens utvalda tider.

Nedan ser du våra deltagande restauranger 2017. Vi återkommer med mer info när det gäller Ekorekomenyn under MAT2018.

EKOREKOMENY2017

Verksamheter som är med och deltar:
Kafé de luxe
La Castellina
TAK
Bröd & Sovel
4 krogar
PM bistro
Café REKOmmenderas
Izakaya Moshi
Mammornas Kafé
Coop Oxtorget bistro
Hanissons
Resto & Café
Yummy box
Condeco
Caffé Dallucci.

Vi ses på stan!

 

 

 

 

 

 

 

Tareq Taylor kommer till MAT2018 i Växjö

Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock kommer till MAT2018 i september. Han kommer bland annat att laga mat i det populära Matsvinnköket.
– Tareq Taylor har ett stort engagemang i ekologisk, hållbar och närodlad mat, och det är därför extra roligt att han besöker MAT2018, säger projektledare Calle Sand.

Växjö i europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe. De andra är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Hem
x