Ekorekorätter i stan

ekorekoI Växjö City finns det ett tvåsiffrigt antal caféer och restauranger som är KRAV-certifierade eller som på annat vis erbjuder sina gäster hållbara alternativ. Det finns även flera butiker som är specialiserade på hållbara livsmedel.

I projektet EkoReko vill Växjö Citysamverkan, i samarbete med MAT nu uppmuntra ännu fler krögare att erbjuda sina gäster minst ett hållbart alternativ på menyn.

I samband med MAT har vi därför tagit fram en meny i vilken ett antal caféer och restauranger presenterar varsin ekorekorätt med tydlig ekologisk och/eller närodlad profil. Ekorekorätten kan vara en lunch, middag, mellis eller fika – som serveras under MAT på restaurangens utvalda tider.

Nedan ser du våra deltagande restauranger 2017. Vi återkommer med mer info när det gäller Ekorekomenyn under MAT2018.

EKOREKOMENY2017

Verksamheter som är med och deltar:
Kafé de luxe
La Castellina
TAK
Bröd & Sovel
4 krogar
PM bistro
Café REKOmmenderas
Izakaya Moshi
Mammornas Kafé
Coop Oxtorget bistro
Hanissons
Resto & Café
Yummy box
Condeco
Caffé Dallucci.

Vi ses på stan!

 

 

 

 

 

 

 

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x