ekokockar

Unga Ekokockar och Årets Ekokock

I två tävlingar korar vi landets bästa kockar med hållbarhetstänk i fokus. I Årets Ekokock tävlar kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade. Unga Ekokockar är en etablerad tävling för unga, blivande kockar från landets restaurangutbildningar.

Årets Ekokock

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, ska under två timmar skapa storverk i köken i Konserthusets foajé! Det här är ingen lek – det är mat på allvar!

Läs mer om tävlingen här! 

Unga Ekokockar

Det här är tävlingen för de mest ambitiösa och mest matkunniga unga kockar som landet har idag. Kom och se dem tävla och visa sina förmågor. Riksfinalen har avgjorts i Växjö sedan premiären av MAT 2011, förutom förra året då de gjorde en avstickare till Malmö. Men nu är de tillbaka och tävlar under MAT2017.

Läs mer om tävlingen här! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + = 4

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vischan 2030 med deltagare från hela världen

Under tre intensiva dagar samlas passionerade entreprenörer från hela världen under ett “Hackathon” ute på vischan i Getnö för att göra upp om Årets Matinnovation. Idéerna kommer att pitchas inför publik i Konserthuset den 8 september.

Matsvinnköket kommer tillbaka

Succén Matsvinnköket kommer tillbaka under MAT2017.  Butikerna i Växjö är kommer att donera svinnvaror, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före etc. Av detta kommer det att tillagas enklare rätter och smakprover.

Hem
x