ekokockar

Unga Ekokockar och Årets Ekokock

Två av Sveriges absolut viktigaste tävlingar i mat! I två tävlingar korar vi landets bästa kockar med hållbarhetstanken i fokus! Unga Ekokockar är en etablerad tävling för unga, blivande kockar från landets restaurangutbildningar. Under fyra semifinaler under våren tas de finalister ut som på MAT  gör upp om segern i tävlingskök i konserthusets foajé i Växjö.

Det här är de mest ambitiösa och otroligt matkunniga unga kockar som landet har idag! Kom och se dem tävla och visa sina förmågor! Riksfinalen har avgjorts i Växjö sedan premiären av MAT 2011 förutom förra året då de gjorde en avstickare till Malmö. Men nu är de tillbaka och tävlar under MAT2017. Läs mer om tävlingen här! 

Årets Ekokock rullade under MAT2016 för tredje året in i Växjös matmyller! En tävling som inte kan vara viktigare! Fyra kockar från några av Sveriges absolut tyngsta restauranger med högt hållbarhetstänk, ska under två timmar skapa storverk i köken i konserthusets foajé! Det här är ingen lek. Det här är mat på allvar! Läs mer om tävlingen här! 

Dessutom en nationell tävling för unga bagare – Framtidens bagare 2017. Läs mer här! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 2 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kändiskocken Leif Mannerström kommer till MAT2017

Leif Mannerström, mästerkock och domare i olika kocktävlingar mm, kommer till MAT2017 för att hålla i ett seminarium om äldremat. I panelen även fd landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) och dietisten Anja Saletti.

Agenda 2030 – från globalt till lokalt

Den 7-8 september 2017 genomförs en nationell konferens om Agenda 2030 i Växjö. Fredagen 8 september ligger fokus på Agenda 2030:s nära koppling till livsmedel och vatten och seminariepassen är även en del av MAT2017:s seminarieprogram.

Hem
x