ekokockar

Unga Ekokockar och Årets Ekokock

I två tävlingar korar vi landets bästa kockar med hållbarhetstänk i fokus. I Årets Ekokock tävlar kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade. Unga Ekokockar är en etablerad tävling för unga, blivande kockar från landets restaurangutbildningar.

Årets Ekokock

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, ska under två timmar skapa storverk i köken i Konserthusets foajé! Det här är ingen lek – det är mat på allvar!

Läs mer om tävlingen här! 

Unga Ekokockar

Det här är tävlingen för de mest ambitiösa och mest matkunniga unga kockar som landet har idag. Kom och se dem tävla och visa sina förmågor. Riksfinalen har avgjorts i Växjö sedan premiären av MAT 2011, förutom förra året då de gjorde en avstickare till Malmö. Men nu är de tillbaka och tävlar under MAT2017.

Läs mer om tävlingen här! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 8 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x