Unga Ekokockar och Årets Ekokock

I två tävlingar korar vi landets bästa kockar med hållbarhetstänk i fokus. I Årets Ekokock tävlar kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade. Unga Ekokockar är en etablerad tävling för unga, blivande kockar från landets restaurangutbildningar.

Årets Ekokock

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, ska under två timmar skapa storverk i köken i Konserthusets foajé! Det här är ingen lek – det är mat på allvar!

Läs mer om tävlingen här! 

Unga Ekokockar

Det här är tävlingen för de mest ambitiösa och mest matkunniga unga kockar som landet har idag. Kom och se dem tävla och visa sina förmågor. Riksfinalen har avgjorts i Växjö sedan premiären av MAT 2011, förutom förra året då de gjorde en avstickare till Malmö. Men nu är de tillbaka och tävlar under MAT2017.

Läs mer om tävlingen här! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tareq Taylor kommer till MAT2018 i Växjö

Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock kommer till MAT2018 i september. Han kommer bland annat att laga mat i det populära Matsvinnköket.
– Tareq Taylor har ett stort engagemang i ekologisk, hållbar och närodlad mat, och det är därför extra roligt att han besöker MAT2018, säger projektledare Calle Sand.

Växjö i europeiskt nätverk för ekologisk mat

Växjö kommun är en av sju städer och kommuner som nu grundar nätverket Organic Cities Network Europe. De andra är Paris i Frankrike, Wien i Österrike, Nürnberg i Tyskland, Corrence i Frankrike, Porec i Kroatien och Seeham i Österrike, samt organisationen Città del bio i Italien.

Hem
x