arets-tavling2

Årets tävlingar

Unga Ekokockar och Årets Ekokock

Det är inte bara vad och hur vi odlar som är viktigt, utan också hur det tillagas. Därför är det glädjande att allt fler intresserar sig för att kombinera gastronomiskt finlir med ett tydligt hållbarhetstänk. På MAT 2017 avgjordes två nationella tävlingar inför publik i Konserthusets foajé.

Årets Ekokock

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, skapade under två timmar storverk i köken i Konserthusets foajé! Det här var ingen lek – det är mat på allvar!

Vinnare av Årets ekokock 2017 blev Jonas Alvin till vardags köksmästare på Stångs magasin i Linköping:

68

 

 

 

 

 

 

Unga Ekokockar

Det här är tävlingen för de mest ambitiösa och mest matkunniga unga kockar som landet har idag. Riksfinalen har avgjorts i Växjö vid sex tillfällen.

Vinnare 2017 blev Dackeskolan i Mjölby. Guldlaget bestod av Maja Rikardsson, Albin Sniwe och Ida Fagerhov från Dackeskolans restaurang- och livsmedelsprogram, samt lagledaren Katarina Westlund som är lärare på skolan:

64

 

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x