Runt om i landet har intresset ökat för att vilt och specifikt vildsvin ska hamna på tallriken. Det är ett gott, nyttigt och klimatsmart kött som många uppskattar. Men fortfarande krävs åtgärder för att fler ska kunna njuta av en vildsvinsragu. Idag bjuder vi på ett seminarium om vilthantering för jägare och inspiration till att bygga upp en verksamhet kring viltkött.
Följ med till Skånska vilt i Sjunkaröd, en vilthanteringsanläggning med gårdsbutik, eget utbildningskök och vildsvinshägn. Pär-Ola Andersson som har byggt upp verksamheten från grunden berättar och inspirerar genom sin resa.
I seminariet får du även ett smakprov på en vilthanteringskurs med goda råd kring hur du som jägare ska hantera viltet efter skottet för att få optimalt utbyte av ditt vilt. Du får lära dig knep kring passning, hygien och transport till vilthanteringsanläggning.
Tidigare föreläsningar:
- 8/9 – Tre sätt att lyckas med din kommunikation.
Bianca Brandon Cox (Visit Sweden). - 15/9 – Hur blir man mathantverkare? Såhär kan Eldrimner hjälpa dig.
Anna Berglund (Eldrimner) och Elisabeth Erikson (Eriksons Cottage). - 22/9 – Regenerativt jordbruk och storskaligt naturbete.
Märta Jansdotter (Gröna Gårdar) och Bengt Svensson (Törlans Lantbruk). - 29/9 – Supermat från Småland.
Anna K Sjögren (Kostvetare och livsmedelsjournalist) och Anna Blücher (Lektor på Linnéuniversitetet). - 6/10 – Vilthanteringskurs
Pär-Ola Andersson (Skånska Vilt) - 13/10 – Småskaligt i storhandeln
Håkan Seiborg (ICA Maxi) och digitalt studiebesök på Stensåkra Chark & Deli. - 20/10 – Sälj mer i din gårdsbutik
Björn Salomonsson (RetailBjörnen) och digitalt studiebesök hos Rudenstams Gårdsbutik samt Långsryds Gårdsbutik. - 27/10 – Livsmedelsberedskap – vem bär ansvaret?
Samuel Palmblad (Kulturparken Småland), Max Hector (Länsstyrelsen Kronoberg) Mikaela Johnsson (Grisbonde i Hamneda). - 3/11 – Upphandling för små producenter
Jens Vikingsson (Måltidsresurs) och Magnus Hörberg (Holmahult Östregård Andelsodling). - 24/11 – Baljväxter som klimatsmart framtidsgröda
Pernilla Tidåker (Lektor på SLU) samt digitalt studiebesök på Kastebergs Gård. - 1/12 – Bonden – den nya stjärnan! Hur bra procentled bygger topprestauranger
Anna Norström, mat- och resejournalist med fokus på fine dining. Digitalt studiebesök på PM & Vänner.